Gitaarles

Gitaarles

André de Borst  is de oprichter en docent van de Gitaarpraktijk. Ik studeerde gitaar aan het Utrechts conservatorium. Er wordt gitaarles gegeven in elektrische, klassiek  en staalsnarig gitaar in Almere. Na mijn afstuderen in 1988 was ik werkzaam als docent gitaar, artistiek directeur en dirigent aan de muziekschool in Breukelen. Tevens was ik verbonden als bandcoach / dirigent aan de Universiteit voor bedrijfskunde in Nijenrode en gaf 2 jaar leiding aan gitaarensembles van de Universiteit in Utrecht.Daarnaast gaf ik met diverse ensembles concerten in o.a. Zweden, Duitsland en Frankrijk, alsmede vele solorecitals. Momenteel speelt hij in de band Caravan Band of Brothers.On Stage band tijdens het openingsnummer van On Stage 2016

In 2000 nam ik samen met de componist Jorge Madera de CD Para ti op.

Gitaarpraktijk André de Borst werd in 1992 in Almere opgericht. Deze bleek al snel in een grote behoefte voor Almere en omgeving te voorzien. De praktijk verzorgt gitaarles van beginners tot gevorderden. Naast de gitaarles zijn er elk jaar grote presentaties van de Gitaarpraktijk tijdens Gitaarpraktijk On Stage en Acoustic on Stage. Een aantal leerlingen behaalden ereplaatsen op gitaarfestivals en studeerden verder aan het Conservatorium, de Herman Brood Academie of aan de afdeling muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.

Ook als componist is hij actief. Zo schreef hij muziek voor een DVD over het Oogziekenhuis in Rotterdam. De DVD werd gemaakt door Studio Lagor. Recent componeerde en speelde hij het stuk Artefact voor Any Art. In november 2015 werd de wereldpremière van de compositie Tribute part 2 uitgevoerd op On Stage Acoustic. Een compositie voor 12 gitaren.

Kijk voor meer info over de Gitaarpraktijk bij:

De lesinhoud

Lesmateriaal

De lesvoorwaarden

Tarieven – 2018

Privacy Statement ( AVG )

doubleneck gitaar tijdens Stairway to heaven
On Stage 2017

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *