Gitaarles

Gitaarles

André de Borst  is de oprichter en docent van de Gitaarpraktijk. Ik studeerde gitaar aan het Utrechts conservatorium. Er wordt gitaarles gegeven in elektrische, klassiek  en staalsnarig gitaar in Almere. Na mijn afstuderen in 1988 was ik werkzaam als docent gitaar, artistiek directeur en dirigent aan de muziekschool in Breukelen. Tevens was ik verbonden als bandcoach/dirigent aan de Universiteit voor bedrijfskunde in Nijenrode en gaf 2 jaar leiding aan gitaarensembles van de Universiteit in Utrecht.Daarnaast trad ik solo en met diverse ensembles op in o.a. Zweden, Duitsland en Frankrijk. De laatste jaren speelde ik in de band Caravan Band of Brothers en vormde een duo met de zangeres Anna Kuijer in a Rockin’ experience.On Stage band tijdens het openingsnummer van On Stage 2016 In 2000 nam ik samen met de componist Jorge Madera de CD Para ti op.

De Gitaarpraktijk

Gitaarpraktijk André de Borst werd in 1992 in Almere opgericht. De praktijk verzorgt gitaarles van beginners tot gevorderden. Naast de gitaarles zijn er elk jaar grote presentaties van de Gitaarpraktijk tijdens Gitaarpraktijk On Stage en Acoustic on Stage. Een aantal leerlingen behaalden ereplaatsen op gitaarfestivals en studeerden verder aan het Conservatorium, de Herman Brood Academie of gingen Muziekwetenschap studeren aan de Universiteit.

Ook als componist ben ik actief. Zo componeerde ik de muziek bij een DVD van het Oogziekenhuis in Rotterdam en schreef het stuk Artefact voor Any Art. In november 2015 werd de wereldpremière van de compositie Tribute part 2 uitgevoerd op On Stage Acoustic. Een compositie voor 12 gitaren.

September 2019 ben ik gestart met de deeltijdopleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam waar ik inmiddels in mijn laatste jaar zit.

Kijk voor meer info over de Gitaarpraktijk bij:

De lesinhoud

Lesmateriaal

De lesvoorwaarden

Tarieven 2024

Privacy Statement ( AVG )

doubleneck gitaar tijdens Stairway to heaven
On Stage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *